Haal het mooiste van jezelf naar boven.

Een haartransplantatie haalt het mooiste van jezelf naar boven.

Er zijn tv programma’s dat cosmetische “makeover” als thema hebben. Een typisch verhaallijn voor dit soort programma’s is dat een persoon wordt gepresenteerd waarvan de (zelf veronderstelde) cosmetische imperfectie wordt gecorrigeerd door een operatie.

“Makeover” programma’s hebben een positief effect wanneer ze laten zien dat iemands cosmetische imperfectie kan worden gecorrigeerd door een cosmetische ingreep. Haartransplantaties zijn bijvoorbeeld een van de makkelijkste cosmetische imperfecties dat kan worden gecorrigeerd door een operatie. Het corrigeren van haaruitval heeft een hoge acceptatiewaarde in de maatschappij. Het wordt niet gezien als een “ijdelheids”  procedure, maar eerder als een procedure dat de zelfverzekerdheid van een persoon en perceptie van anderen over deze persoon verbeterd.

Een positieve makeover is er een waarbij je het mooiste van jezelf naar boven weet te halen. In tegenstelling tot een positieve “makeover”  is een negatieve “makeover” eentje wanneer je iemand wil worden anders dan jezelf. Haartransplantatie en ander cosmetische operaties zouden niet moeten dienen om je op iemand anders te doen lijken. Want een cosmetische ingreep kan je niet op iemand anders doen lijken.

Makeover programma’s kunnen je motiveren om eens na te denken wat een haartransplantatie voor jouw betekent. Je kan ook gemotiveerd worden door een succesvolle haartransplantatie bij een vriend of een bekende. De beste benadering voor een succesvolle haartransplantatie is er een waarbij de haartransplantatie is toegespitst op jouw unieke eigenschappen en karakteristieken. Wat goed heeft uitgepakt voor je vriend hoeft niet per se goed uit te pakken voor jouw. Jij en je haartransplantatie specialist moeten samen werken om tot het beste resultaat te komen dat het beste aan je behoefte voldoet.

 

Hoe zorg je ervoor dat een haartransplantatie voor jouw werkt?

Er zijn een aantal belangrijke persoonlijke eigenschappen waar je rekening mee moet houden om er voor te zorgen dat een haartransplantatie voor jouw werkt.

–          wat zijn je verwachtingen van een haartransplantatie

–          de mate van haaruitval

–          kwaliteit van je haar (kleur, haar/huid kleur match, dikte van je haar, en de natuurlijke haargroei richting.

Een succesvolle haartransplantatie, zou kunnen betekenen dat je, je verwachtingen moet bijstellen vanwege de mate van haarverlies en kwaliteit van je haar. Als je te maken hebt met extreme haaruitval  dan kan het zijn dat een haartransplantatie niet geschikt is voor jouw (maar dat er eerder een haarextensie van toepassing is). Als je milde haaruitval hebt en onder de 25 jaar bent dan kan het zijn dat medische middelen geschikter voor je zijn totdat je een geschikte kandidaat bent voor een haartransplantatie.  De mate van haaruitval en kwaliteit van je haar zijn persoonlijke eigenschappen waar rekening mee moet worden gehouden om het resultaat te krijgen dat het best bij je past.

Het is belangrijk dat jij en je haartransplantatie chirurg realistische verwachtingen hebben m.b.t. de haartransplantatie. Ook is het van belang dat je realistische verwachtingen hebt na een of meerdere haartransplantatie sessies. Een succesvolle eerste sessie kan resulteren is een evaluatie van de verwachtingen tussen de patiënt en de haartransplantatie chirurg. Bijvoorbeeld:

–          een patiënt geeft aan dat hij een natuurlijke en ondetecteerbare “look” wilt, vanwege de angst dat de begin fase van een haartransplantatie geassocieerd gaat met een “pluizig“ resultaat.

–          De wens van een patiënt kan gerealiseerd worden doormiddel van een micro en single graft transplantatie. Dit geeft een natuurlijk en volwassen look.

–          Na een aantal succesvolle sessies kan de doel van een patiënt verschuiven van natuurlijke look naar maximale dichtheid. Dit betekent dat er overgestapt moet worden naar grafts met meer haren.

–          Is maximale haardichtheid realistisch voor dit patiënt? Als de patiënt genoeg donorhaar heeft dan kan dit wellicht worden bereikt door meer haartransplantatie sessies. Als de patiënt te maken heeft met haaruitval dat in een snelle progressie fase zit, dan kan de haartransplantatie specialist  beslissen om te wachten met een nieuwe sessie zodat er genoeg haar is voor toekomstige transplantaties.

–          Evaluatie van verwachtingen werkt het beste als de haartransplantatie chirurg en de patiënt goed blijven communiceren.

De haartransplantatie chirurg vertellen dat je om een bekende tv ster wilt lijken is iets wat tot teleurstellingen zal leiden, want je kan niet op iemand anders lijken. In tegenstelling als jij en de haartransplantatie chirurg overeenkomen om een haartransplantatie te doen dat ontworpen is rond je eigen unieke eigenschappen dan kan je een uitkomst verwachten waarmee je tevreden zal zijn. Je verwachting moet niet zijn om op iemand anders te lijken, maar een verwachting dat het beste van je unieke eigenschappen naar boven haalt.